Family First -

 
 
 



Visste Du att?

1,5 miljoner svenskar är sockerberoende..
Och jag är utan tvekan en utav dem! Förut har jag varit saltberoende, alltså sjukligt saltberoende. Jag hade manier med salt. (Är en av anledningarna till att jag bara gillat chips förut och inte godis). Om maten inte var nog salt, då skulle det saltas, om maten redan var salt, ja då skulle det saltas nästan mera. Det blir som ett beroende även det och blev så jobbigt ibland att jag tyckte nästan att all mat smakade dåligt när jag inte fick salta, fast den egentligen smakade väldigt gott. Men sen jag satte in den där jävla hormonspirlen förra året så avvänjdes saltberoendet i samma takt som sötsuget började komma. Till en början så vägde de två bara upp varandra, men ju längre tiden gått blir sötsuget bara värre och värre. Jag skulle ju praktiskt taget kunna äta choklad till både frukost lunch och middag ifall jag fick tillåtelse. Sen att jag beslutade mig för att sluta röka i november har självklart haft sin påverkan ytterligare till sötsuget så det gjorde inte saken bättre när man ska försöka gå ned i vikt. Så för första gången på väldigt länge har jag verkligen beslutat mig, och tror att motivationen är med mig också, att nu är det en riktig sockeravvänjning som står på schemat. Varken dricka mjölk, äta yoghurt, choklad etc, inte ens frukt - under de kommande 3 veckorna. 3 veckor, eller 21 dagar, påstås vara de antal dagar kroppen behöver för att avvänja ett beroende, allt i från cigg till socker. Idag är jag inne på dag två, Två, utav 21.. Känns som att det är "lång" tid kvar fast jag vet att 3 veckor egentligen inte är ett piss. Men nu ska jag bita i. Heja mig!



 
 
 
 



Inspirerad!

Måste dela med mig av den glädje och inspiration jag känner för mitt arbete. Jag är så otroligt glad över att jag jobbar med människor, med barn, med små liv. Jag känner verkligen att det jobbet jag gör, slitet jag gör varje dag, det har betydelse, väldigt stor betydelse. Jag känner mig viktig, jag känner mig inspirerad. 
 
Efter att ha stått och trampat i en väldigt tråkig, instängd och nedstämd arbetssituation under en längre period, kommer vi nu äntligen igång på en ny kula. En kula som faktiskt kommer vara kapabel till att rulla, och förhoppningsvis hitta nya vägar när den stöter på hinder. Tänk att få känna lycka, varje dag i det man jobbar med. Jag är verkligen lyckligt lottad!



Dark Skies

Precis intagit soffläge med mitt hjärta som är så jäkla ynklig just nu. Vad är det egentligen med män och att vara sjuka? Jag låg hemma i skyhög feber hela förra veckan och klagade i stort sätt inget alls förutom till mamma haha. Mange varken tog hand mig, pysslade om mig eller höll mig sällskap under hela förra veckan, han höll sig i stort sätt undan så mycket som möjligt. Eller nej, vänta - han gav mig faktiskt en kopp choklad när jag bad honom en gång. Wow.. Han var tom borta både fredag och lördag (lämnade mig själv) för att inte bli sjuk. Och inte nog med att han är en sådan dålig omhändertagare av mig när jag är sjuk så förväntade han sig även att jag skulle städa, tvätta och laga mat, som om det inte vore jobbigt alls att vara helt utslagen i feber. Men nu när det är ombytta roller, så förväntar han verkligen sig att jag ska fixa allt för honom. Vilket jag gärna skulle göra om det även var likadant när jag var sjuk, vilket det inte är. Så framförde precis för honom hur jävla tråkigt det kändes för mig med någon som tar avstånd och inte ens anstränger sig lite för sin andra halva när personen i fråga behöver det som mest. Tror han blev lite snopen. Absolut inte så att jag blev arg eller beter mig som ett svin (inte mer än vanligt iaf) men kåta honom smaka lite på sin egen medicin, hehe. Vadå, hämdlysten, vad är det?



LÖNING

Äntligen så har man lite pengar på kontot igen. Thank god! Det kom inte en dag för sent. Det här var nog första gången någonsin som jag helt ärligt kan säga att pengarna var slut innan den 27:e. (Och inte den 25:e som alla andra) Jag är ju vanligtvis väldigt ekonomisk och tycker personligen att det är viktigt att planera hur och i vilken takt man spenderar pengar. Jag tror att alla är väldigt beroende, eller rättare sagt STYRDA av pengar, vilket jag är väl medveten om att jag själv är och just därför vill jag aldrig stå där och vara tvungen att vända på varenda öre i slutet av månaden och ännu mindre behöva ta utav mina sparpengar. Mina sparpengar är heliga och får absolut inte användas till struntsaker pga att jag inte planerat min ekonomi tillräckligt bra. That's a big NO-NO. Så vet egentligen inte vad pengarna gått åt till just denna månad. Kan ju iofs vara det faktum att jag bränt närmare 35.000 under november-december som pengarna krisade just nu eftersom att det gått åt en aning mer pengar än vanligt. Ganska mycket mer pengar.. Så löningen kom inte en dag för sent om vi säger så.

För övrigt så har Mange blivit sjuk nu när jag äntligen är på bättringsvägen. Så jävla typiskt...




I Spit On Your Grave 2 -


Precis kollat på "I spit on your grave 2" med mitt hjärta. Helt klart en brutal (inte läskig alltså) och sevärd film. Får nästan lite smått ont i magen när man får se hur människor kan behandla kvinnor, eller ja, andra människor över huvud taget. För mig är det helt ofattbart att det faktiskt kan gå så jävla långt för en del, hur det kan slå så jävla snett. Aja, har en sån fruktansvärd mensvärk nu så avslutar innan jag avlider. 





All eloge till kick-ass

Efter det faktum att tankafetast och piratebay slutade samarbeta med mig igår så gick jag och la mig bitter, utan hopp om att det skulle kunna lösa sig på andra sätt eftersom att jag är så långt ifrån en datanörd man kan bli och bara den lilla detaljen att jag faktiskt tycker om att ladda ned gör inte saken bättre när folk tjatar om att man kan kolla på internet. Men idag tog jag mig i kragen och VÅGADE, jag vågade ladda ned från kick-ass. Brukar alltså inte normalt ge mig på sånt som jag inte har någon som helst kunskap om, då alla tankarna går åt att tänka på "tänk om min lilla älskling (datan) får virus nu". Men det fick den inte och äntligen kan jag fortsätta att kolla på AHS. Thank you Kick-Ass!





lyckliga gatan






American Horror Story


Sitter här hemma i min ensamhet, precis tryckt i mig tonvis med chips och choklad. Sitter även och tycker synd om mig själv. Ligger hemma med jordens förkylning och feberfrossor, så liten och så fruktansvärt ynklig. Och som grädde på moset.. slutade precis både tankafetast OCH piratebay att samarbeta med mig. Det enda som gjorde denna helg outhärdlig var att jag kunnat avnjuta American Horror Story vilket jag nu längre inte kan. Så humöret är inte på topp just nu. 

American Horror Story är btw en av de bästa serier jag sett. Vet inte hur jag ska försklara det, men den är lite twisted och rent ut sagt lite fucke'd up. Udda handlingar med lite vrickade karaktärer, LOVE IT. Så den är verkligen något för alla som inte gillar tråkigt och lagom, 
Och på tal om tråkigt och lagom så tycks det vara det enda som existerar på alla våra 78 tv-kanaler här hemma. Borde inte vara lagligt att få producera så dålig underhållning. Mer AHS till folket!

 



Nu måste vi Dra - Ken Ring

Hallå Huset.
Jag har precis gjort food-prep för kommande vecka. Vilket innebär att jag stått och lagat mat (pannbiffar närmare bestämt) i tre timmar. Låter kanske inte så jätteroligt och känns verkligen inte roligt när man står där heller, men när man väl är färdig och den nya veckan kommer så är man faktiskt jävligt nöjd att slippa ställa sig och laga mat efter jobbet. Det finns liksom redan färdigt och är bara att ta ut ur frysen. Simpelt! Borde göra food-prep mycket oftare men är alldeles för lat och Mange tycker att det är fruktansvärt tråkigt at äta samma mat flera dagar i rad. Men nu ska fokus ligga på mig och inte på honom, så nu ska jag göra det jag känner för. Vilket även är bra eftersom att det bidrar till att hålla kalorisnålare måltider. Win-win for moi.

Resten av dagen har bestått av en lugnare powerwalk till Märsta med Magnus där vi dödade 20 minuter i solariet i hopp om att bli bruna. Mange lyckades ganska bra, medans en annan giaf gjorde ett tappert försök... Suck. Sen gick vi förbi ICA - sätuna för att införskaffa oss lite ingredienser till kvällens middag. Så sammanfattningen av dagen har varit seg, men ändå skön. Jag har ändå gjort något hela tiden. Och nu är det paus i JVM-finalen mellan Sverige - Finland, så kanske återkommer senare om jag orkar.